Kernoverleg Reuver

Sterk in samenwerk

Projecten tot en met 2015

Speeltuintje Buurt Oost

In september 2014 kwam Buurt Oost met het idee om samen met het Kernoverleg het speeltuintje in de Vincent van Goghstraat te vernieuwen. Dit project is opgepakt door Hans Peters.

Bij de gemeente wordt een voorstel neergelegd met de uitgekozen speeltoestellen (klimtoestel & wipkip) en de financiering hiervan door het Kernoverleg. Al snel is het plan concreet en kan door de gemeente de grond rondom het gebied verbeterd worden. Kernoverleg financiert de speeltoestellen (klimtoestel, wipkip). De gemeente zorgt ervoor dat de grond bij het speeltuintje opgeknapt wordt.

Lees meer: Buurt Oost speeltuintje

Feest Secretaris Moonenlaan

In 2013 start de gemeente met een grootscheepse opknapbeurt van de wijk Reuversveld. Alle straten in de wijk worden opengebroken. Een nieuwe riolering wordt aangelegd en als laatste volgt er een geheel nieuwe bestrating. Ook de speeltuin aan de Secretaris Moonenlaan krijgt een volledige make-over.

Uiteraard hebben al deze werkzaamheden voor behoorlijk wat overlast gezorgd bij de omwonenden. Zodra de werkzaamheden in 2014 achter de rug zijn, besluit de gemeente dan ook een feest voor de buurt te organiseren ter compensatie. Er worden kosten nog moeite bespaard. Kernoverleg Reuver, buurtvereniging Molenveld en de gemeente slaan de handen ineen om er een mooie dag van te maken.

Lees meer: Buurtfeest Secretaris Moonenlaan

Wandelnetwerk Knopenlopen Reuver

Sinds jaren staat het knopenlopen op de kaart. De drie Kernoverleggen hebben samen met Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en IVN de Steilrand in 2010 een ontwerp gemaakt voor zo’n 95 kilometer aan wandelwegen. Dit gebeurde onder begeleiding van Plattelandscooperatie Peel en Maas regio.

De routes werden uitgezet langs de mooiste plekjes in onze gemeente en aan de hand hiervan werden de knooppunten bepaald. Op 22 april 2011 opende burgemeester Petra Dassen-Houben het wandelnetwerk. Jong en oud werd uitgenodigd een stuk van dit netwerk te lopen en deel te nemen aan diverse activiteiten onderweg. Zowel Provincie Limburg en het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling als gemeente Beesel en de drie kernoverleggen hebben het project financieel mogelijk gemaakt.

Lees meer: Wandelnetwerk Knopenlopen

Speeltoestellen voor PSW in Schinderspark

In 2011 bezoekt een van de ouders van een client van PSW het open inloopuur van ons Kernoverleg. Er wordt een verzoek ingediend de mogelijkheid te onderzoeken om geschikte speeltoestellen in het park te plaatsen voor de bewoners van het nabijgelegen woonbegeleidingscentrum van PSW. Het zou geweldig zijn als ook zij samen met hun begeleiders kunnen spelen in het park.

Lees meer: Speeltoestellen PSW