Nieuws

                       

 

                          De kribkestocht op 19 december

                                       is geannuleerd.                                            

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

De BieBie-bakfiets komt naar je toe!
De bibliotheek heeft weer iets leuks voor iedereen die van verhalen houdt!
Met de BieBie-bakfiets vól met leuke, spannende en grappige boeken, met zachte kussens voor tere billen en een echte tipi-voorlees-tent fietsen we naar verschillende plekken in de gemeenten Beesel en Peel en Maas. Daar zetten we de tipi-voorlees-tent op, leggen we de kussens voor je neer, pakken we de boeken uit de bakfiets en kan het voorlezen beginnen! Voor kleine en grotere mensen met oren naar mooie verhalen: voor jou dus!

Waar en wanneer?
Zaterdag 1 augustus van 10.00 tot 11.30 uur aan de Beeselse kant van het veer en
dinsdag 4 augustus van 15.30 tot 17.00 uur in kasteel Keverberg in Kessel tijdens de ridder- en draken weken.
Wanneer de andere dagen, tijden en locaties bekend zijn, lees je dat op onze Facebookpagina (Maas en Peel voorleesgemeenten 2020)
Als het regent, blijven de boeken, de kussens, de BieBie-bakfiets en de tip-voorlees-tent thuis. Zo wordt er niemand nat en vermijden we dat we te dicht op elkaar zitten.

Voorleesgemeenten 2020
De bibliotheek Maas en Peel is door de centrale bibliotheken uitgeroepen als ‘voorleesgemeenten 2020’! Dat betekent dat we een heel jaar extra aandacht besteden aan voorlezen. BieBie, de leesgrage olifant helpt ons daarbij. We komen met spannende boeken naar je toe!

 Miriam voorlezend

 

 _____________________________________________________________________________________________________________________

We zijn er voor je! Hulplijn Synthese en samenwerkende partners

Het zijn spannende tijden. En juist daarom kunnen mensen nu een luisterend oor, een steuntje in de rug of een helpende hand gebruiken. Of misschien heb je wel een goed idee om een ander te helpen. Daarvoor is vanaf vandaag de hulplijn van Synthese beschikbaar voor inwoners van de gemeente Beesel.

In nauw overleg met de gemeente Beesel en enkele welzijnspartners is er vanaf donderdag 9 april een hulplijn beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Beesel. Mensen kunnen deze hulplijn bellen als ze een vraag hebben, even hun hart willen luchten of hulp nodig hebben. Daar waar het leven van alledag normaal gesproken zijn gang gaat zijn er heel veel dingen nu even veel minder vanzelfsprekend. Dat kan vragen, onzekerheid of angst oproepen. Of dingen die normaal heel vanzelfsprekend zijn moeten nu op een andere manier georganiseerd worden. Even een boodschap doen of het plastic naar de container brengen bijvoorbeeld.

Vraag en aanbod
De hulplijn is er niet alleen voor mensen die hulp nodig hebben. Ook inwoners die hun hulp willen aanbieden of een idee hebben om anderen te helpen kunnen bellen met de hulplijn. Wie iets op wil zetten in zijn eigen buurt of dorp en daar ondersteuning bij kan gebruiken, kan daarvoor terecht bij de medewerkers van Synthese of een van de netwerkpartners.

Bereikbaarheid
De hulplijn is dagelijks, ook in het weekend bereikbaar van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds. Medewerkers van Synthese en het Steunpunt Mantelzorg staan hulpvragers te woord en kunnen waar nodig de hulp van collega’s inschakelen of een vraag doorzetten naar de juiste persoon.

Om de hulplijn verder bekend te maken wordt er binnenkort huis aan huis een flyer bij alle inwoners van de gemeente Beesel in de bus gestopt. De hulplijn is vanaf vandaag bereikbaar via telefoonnummer: 06 – 408 45 404.

 

 

IMG 20200409 WA0000 1IMG 20200409 WA0001 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

De overkapping op het kerkhof is weer schoon!!

Enkele jaren geleden hebben de drie kernoverleggen de handen in elkaar geslagen om een overkapping te realiseren op het kerkhof.

Zo kunnen bezoekers, bij regenweer , droog afscheid nemen van hun dierbaren.

Na al die jaren was de overkapping toe aan een schoonmaakbeurt.

Samen met kernoverleg Offenbeek hebben we dit opgepakt.

Met behulp van KS cleaning is dit gerealiseerd.

Overkapping kerkhof

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Hallo jij daar,

De Bibliotheek Maas en Peel zoekt voorleesvrijwilligers!

Wil jij je in 2020 inzetten met voorleesactiviteiten binnen jouw gemeente?

Voorlezen is leuk, voorlezen is belangrijk en ook nog eens helemaal 2020. De gemeente Peel en Maas is samen met de gemeente Beesel, uitverkozen tot Voorleesgemeenten 2020! Dat betekent veel aandacht voor voorlezen; op school, in de bibliotheek, op allerlei onverwachte plekken in de gemeente en ook thuis.

Voorleesvrijwilliger worden: voorlezen is gezond, verrijkt en geeft kleur aan het leven.
Help jij mee om de Peel en Maas en Beesel Voorleesgemeenten 2020 te laten bruisen en sprankelen? Dan lees je voor aan kinderen, ouderen in het verzorgingshuis, de nieuwe buren uit dat verre land, aan jong en oud van 0 tot 99 jaar.

2020 wordt dan een jaar vol voorleesplezier, -activiteiten en –ontmoetingen in de gemeenten Peel en Maas en Beesel. Samen maken we er een fantastisch voorleesjaar van. Voorlezen krijgt het hele jaar door extra aandacht in onze gemeenten. In de Bibliotheek, op scholen en kinderdagverblijven én met onze speciale BieBie-Bakfiets en BieBie-Bus, brengen we het voorlezen naar de wijken en dorpen.

Wat verwachten we van onze voorleesvrijwilliger:
• Je laat zien en horen hoe leuk spelen met taal is
• Je maakt kinderen, ouders en grootouders enthousiast om voor te lezen
• Je bent minimaal 1x per maand beschikbaar voor een voorleesuurtje in de bibliotheek of op oproepbasis om voor te lezen bij voorleesactiviteiten in het dorp/de wijk
• Je fietst met de BieBie-Bakfiets of rijdt de BieBie-Bus
• Als vrijwilliger ben je het gezicht van de Bibliotheek en ontmoet je veel verschillende mensen.
• De hoeveelheid uren die je wilt werken bepaal je zelf en dat kan variëren van een paar uurtjes per maand tot meerdere keren per week.

Op www.debibliotheekmaasenpeel.nl vind je meer informatie. Of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 Repair Café Reuver op zaterdag 9 november!

Wat doet u met spullen die er duidelijk geen zin meer in hebben? Weggooien? Mooi niet! Elke 2de zaterdag van de maand is er een Repair Café Reuver in Bibliotheek Reuver. Samen met onze vrijwilligers zorgt u ervoor dat uw spullen misschien weer een jaartje mee kunnen!

 

Rapaircafe

U kunt met allerhande spullen die kapot zijn terecht bij het Repair Café Reuver denk bijvoorbeeld aan:

· elektrische apparaten die het niet meer doen
· fietsen met een lekke band
· klokken die niet meer lopen en
· kleding met een gaatje.
Repair Café Reuver is er weer op zaterdag 9 november van 10.00 - 13.00 uur in de Bibliotheek Reuver.
Onze handige vrijwilligers staan voor u klaar met advies en een lekker kopje koffie. Neem uw kapotte spullen mee en probeer het samen met hen een langere levensduur te geven.
Het Repair Café Reuver is elke 2de zaterdag van de maand!

___________________________________________________________________________________________________________________________

Winkelketen Big Bazar komt naar Reuver

Op woensdag 23 oktober opent Big Bazar een nieuw filiaal in Reuver. Om 9.00 uur openen de deuren van de winkel aan de Rijksweg 32. Vanaf dan kunnen klanten kennismaken met de Big Bazar-formule.

Big Bazar is één van de snelst groeiende winkelketens van Nederland. Het bedrijf ziet kansen voor een versnelde expansie van de discountformule. Dit jaar heeft Big Bazar al meerdere nieuwe vestigingen in het land geopend. Nu komt er ook een winkel in het centrum van Reuver. Bij Big Bazar kunt u terecht voor een breed assortiment aan producten; van alles voor het huishouden tot aan speelgoed en decoratie. Het aanbod wisselt regelmatig.

Wethouder Debbie Heesakkers: "Wij zijn blij dat de formule heeft gekozen voor het centrum van Reuver. Het zorgt voor meer diversiteit van het winkelaanbod en laat ook zien dat ketens potentie zien om zich in onze gemeente te vestigen. Het levert bovendien een positieve bijdrage aan de ontwikkelingen van onze plannen om de centra toekomstbestendiger te maken."

Big Bazar opent woensdag 23 oktober de deuren. De feestelijke opening is om 9.00 uur en wordt door de medewerkers van de winkel verricht. De nieuwe vestiging betekent ook nieuwe werkgelegenheid. Meer informatie over Big Bazar leest u op www.bigbazar.eu en www.werkenbijbigbazar.nl.

_____________________________________________________________________________________________________________________

 

Repair Café Reuver op zaterdag 12 oktober!

Wat doet u met spullen die er duidelijk geen zin meer in hebben? Weggooien? Mooi niet! Elke 2de zaterdag van de maand is er een Repair Café Reuver in Bibliotheek Reuver. Samen met onze vrijwilligers zorgt u ervoor dat uw spullen misschien weer een jaartje mee kunnen!

U kunt met allerhande spullen die kapot zijn terecht bij het Repair Café Reuver denk bijvoorbeeld aan:
· elektrische apparaten die het niet meer doen
· fietsen met een lekke band
· klokken die niet meer lopen en
· kleding met een gaatje.

Repair Café Reuver is er weer op zaterdag 12 oktober van 10.00 - 13.00 uur in de Bibliotheek Reuver.
Onze handige vrijwilligers staan voor u klaar met advies en een lekker kopje koffie. Neem uw kapotte spullen mee en probeer het samen met hen een langere levensduur te geven.

Het Repair Café Reuver is elke 2de zaterdag van de maand!

_____________________________________________________________________________________________________________________ 

Repair Café Reuver is er weer op zaterdag 7 september van 10.00 - 13.00 uur in de Bibliotheek Reuver.
Onze vrijwilligers staan weer klaar om samen met u te kijken of repareren nog mogelijk is.
Ook voor kleine reparaties aan kleding kunt u bij ons terecht.
Natuurlijk is er tijd voor een lekker kopje koffie of thee!
Het Repair Café Reuver is elke 2de zaterdag van de maand!

Broodrooster

____________________________________________________________________________________________________________________

Ook dit jaar weer een langste Tafel

OP 29 september 2019 organiseert het Kernoverleg Reuver weer de langste tafel.

Lees meer op Projecten/2019/Langste tafel 

 

________________________________________________________________________________________________________________________

_1000e aanbieder Repair Café Reuver

Zaterdag 13 juli werd bij het Repair Café Reuver het 1000e artikel aangeboden.

Het Repair Café Reuver draait al sinds juli 2016 op volle toeren met deskundige vrijwilligers die tegen een vrijwillige bijdrage uw kapotte Senseo, strijkijzer, stofzuiger kunnen repareren. En dat niet alleen: ook uw fiets, naaimachine audioapparatuur en diverse elektrische apparatuur (zoals huishoudelijke apparaten, computers en geluidsapparatuur)!
Zaterdag 13 juli werd de 3de verjaardag van het Repair Café Reuver gevierd, klanten die materialen ter reparatie aanboden werden getrakteerd op koffie en vlaai.
Tevens werd zaterdagmorgen het 1000e artikel ter reparatie aangeboden. Deze gelegenheid wilden de vrijwilligers niet zomaar voorbij laten. Mevrouw Mia Lenssen bracht haar antieke klok voor reparatie en dit bleek het 1000e artikel te zijn. Oprichter en vrijwilliger van het eerste uur, Wiel Weijers, feliciteerde mevrouw Lenssen met een bloemetje voor dit bijzondere feit.
Het Repair Café Reuver is iedere 2de zaterdag van de maand in Bibliotheek Reuver van 10.00-13.00 uur. Onze vrijwilligers zijn zeer inventief en creatief. Zij kunnen ook uw, soms dierbare, kapotte spullen die al zo lang op zolder liggen voor u nakijken. Repareren is vaker mogelijk dan u denkt. Kom eens langs. U bent van harte welkom!
WEGGOOIEN? MOOI NIET!

20190713 102418_

 

_____________________________________________________________________________________________________

Repair Café Reuver is er weer op zaterdag 8 juni van 10.00 - 13.00 uur.
Onze vrijwilligers staan weer klaar om samen met u te kijken of repareren nog mogelijk is.
Ook voor kleine reparaties aan kleding kunt u bij ons terecht.
Natuurlijk is er tijd voor een lekker kopje koffie of thee!

___________________________________________________________________________________________________________

Repair Café Reuver is er weer op zaterdag 11 mei van 10.00 - 13.00 uur in Bibliotheek Reuver
Onze vrijwilligers staan weer klaar om samen met u te kijken of repareren nog mogelijk is.
Voor kleine reparaties aan kleding kunt u ook bij ons terecht.

Natuurlijk is er tijd voor een lekker kopje koffie of thee!

Zie voor nieuws over de bibliotheek het tabblad "Links"

____________________________________________________________________________________________________________________

nieuwjaarswens 2018 jaarcollage

_____________________________________________________________________________________________________________

In de decembermaand is het Repair Café Reuver er weer op zaterdag 8 december van 10.00 - 13.00 uur.

Onze vrijwilligers staan weer klaar om samen met u te kijken of repareren nog mogelijk is.
Ook voor kleine reparaties aan kleding kunt u bij ons terecht.
Natuurlijk is er tijd voor een lekker kopje koffie of thee!

____________________________________________________________________________________________________________

Ook dit jaar heeft de sint, samen met Kernoverleg Reuver, weer besloten om de kinderen van Reuver de gelegenheid te geven om hem te bezoeken.

Dit jaar neemt hij plaats in een heuse huiskamer in de passgage (voormalig snoepwinkeltje).

Wij wensen de kinderen alvast veel plezier.

sintposter 2018

 HET SINTHUIS 2018: OP DE BANK MET SINTERKLAAS

Het zou leuk zijn als alle kinderen, ouders en belangstellenden de kans krijgen om vragen te stellen, even te chillen of met de Sint en Piet op de foto te gaan.
Daarom heeft het kernoverleg Reuver aan de Sint gevraagd tijd vrij maken in zijn drukke agenda om dit mogelijk te maken. Hier heeft de Sint, in navolging van afgelopen jaar, weer heel enthousiast op gereageerd.

Op een aantal dagen zal de Sint daarom met zijn eigen bank neerstrijken in een speciaal Sint-huis, waar iedereen even dat gezellige praatje of die unieke foto samen met Hem en Piet kan maken op de bank van Sinterklaas !
Uiteraard hebben de Sint en Piet ook voor iedereen wel wat lekkers in petto (als men braaf is geweest natuurlijk).
Sint en Piet zullen op de volgende dagen en tijden aanwezig zijn:
• de zaterdagen 24 november & 1 december van 15.00-17.00u;
• de vrijdag 23 november van 15.00-17.00u;
• woensdag 28 november van 15.00-17.00u;

Het Sint-huis bevind zich direct aan het begin van de passage tegenover Albert Heijn.
We hopen dat zoveel mogelijk mensen van deze kans om even met Sint op de foto te gaan of een praatje te maken gebruik zullen maken !

“Op de bank met sinterklaas” wordt mogelijk gemaakt door Albert Heijn & Kernoverleg Reuver.

 

_________________________________________________________________________________________________________________

 

ANWB Fietsverlichtingsactie op 13 oktober 2018 bij het Repair Café Reuver in de Bibliotheek te Reuver

Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Fietsverlichting is erg belangrijk, vooral in de wintertijd als de dagen korter worden,

De kans op een aanrijding zonder fietsverlichting is wel 20% groter dan met verlichting. Daarom komt het Repair Café Reuver samen met de ANWB Lichtbrigade in actie om te zorgen dat u met goede fietsverlichting op pad gaat.

Fietsverlichtingsactie

Het Repair Café Reuver heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen om de fietsverlichting van u te controleren en eventueel te repareren. Op 13 oktober 2018 kunt u hiervoor terecht bij het Repair Café Reuver in de Bibliotheek Reuver van 10.00 uur tot 13.00 uur.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Long Course Weekend Holland - Beesel’ (LCW) is een nieuw driedaags zwem-, fiets- en loopevenement in de gemeente Beesel. Op 17, 18 en 19 mei 2019 strijkt dit internationale en succesvolle concept voor eerst in de Benelux neer. En wel in de gemeente Beesel.
 
     
 

Zie voor meer nieuws de link op de pagina Links

________________________________________________________________________________________________________________

De opgavertermijn voor de langste tafel is verstreken.

92 deelnemers zullen aanstaande zondag aanschuiven.

_______________________________________________________________________________________________________ 

Op dit moment hebben zich  73 personen aangemeld voor deelname aan de langste tafel

Wilt u meedoen, u kunt uw opgave inleveren tot en met  22 september

________________________________________________________________________________________________________ 

Op dit moment hebben zich 47 deelnemers aangemeld voor deelname aan de langste tafel 2018

Wilt u meedoen, u kunt uw opgave inleveren tot 16 september 

________________________________________________________________________________________________________

In tegenstelling tot het bericht in VIALimburg kunt u zich alleen opgeven op de  manier zoals beschreven in: Projecten, kom erbij 2018

Opgeven via de site of de mail is dus niet mogelijk.

__________________________________________________________________________________________________

 

DE LANGSTE TAFEL 2018

De plekken om u op te geven zijn ingericht

Zie voor meer informatie Projecten, kom erbij 2018

poster LT

___________________________________________________________________________________________________________

 

Repair Café Reuver bestaat 2 jaar

Het Repair Café Reuver bestaat twee jaar. Vandaar dat de repareersessie van zaterdag 14 juli a.s. een feestelijk tintje krijgt.

In juli 2016 ging in De Bibliotheek Reuver het Repair Café van start. Toen nog een onbekend fenomeen in Reuver waar vele mensen zich niets bij konden voorstellen. Inmiddels is bij de meeste inwoners van de gemeente Beesel bekend dat er elke 2de zaterdag van de maand van 10.00-13.00 uur in de bibliotheek vrijwilligers aanwezig zijn die kapotte artikelen repareren. De vrijwilligers hebben allemaal hun eigen expertise en ervaring en kunnen veel van de aangeboden artikelen gratis repareren. Zo wordt voorkomen dat nog bruikbare spullen weggegooid moeten worden.
Het team Repair Café Reuver bestaat inmiddels uit 18 vrijwilligers.

In de afgelopen 2 jaar jaar zijn er in totaal 556 artikelen aangeboden, hiervan zijn er 394 gerepareerd.
Een slagingspercentage van 71 %!

Wij zijn blij dat we veel mensen hebben kunnen helpen. Door reparatie kan een apparaat of stuk speelgoed, weer een aantal jaren gebruikt worden. Het motto is dan ook: Weggooien? Mooi niet! Dit wordt door de klanten gewaardeerd d.m.v. een vrijwillige bijdrage.

Met dank aan de Stichting Vrienden Groene Kruis Reuver, HUBO, De Bibliotheek Reuver en de gemeente Beesel voor hun financiële bijdrage.

Wij nodigen iedereen uit om zaterdag 14 juli een kijkje te komen nemen in De Bibliotheek Reuver om zelf te ervaren hoe het Repair Café Reuver werkt. De koffie en thee staan klaar; en voor deze verjaardag sessie ook een stukje vlaai.

Tot ziens op zaterdag 14 juli in De Bibliotheek Reuver.

Namens het team Repair Café Reuver,

Wiel Weijers

Zie voor meer nieuws de link naar de bibliotheek bij Links

______________________________________________________________________________________________________

Aankomende vrijdag, 6 juli, wordt het startschot gegeven voor een mooi burgeriniatatief.

De omwonenden van het Schoolplein nemen dan het onderhoud van de groenverzienning in hun buurt over.

Om 18.00 uur wordt het participatiebord onthuld en daarna is er een gezellig samenzijn voor de omwonenden.

Het Kernoverleg ondersteunde dit samenzijn financieel. 

Lees meer hierover, vanaf week 30, op deze site in het tabllad projecten en in PUIK.

Bewoners alvast proficiat en veel succes!!!!!! 

____________________________________________________________________________________________________________

Dit jaar organiseert het kernoverleg Reuver samen met Synthese “de langste eettafel” onder het motto kom erbij
Voor meer informatie zie projecten Kom erbij 2018

_______________________________________________________________________________________________________________ 

Is de knoop van je broek of de rits in je jas functioneert niet meer? Is het Senseo-apparaat stuk? De dames en heren van het Repair Café Reuver staan klaar om je te helpen. Neem de moeite om kapotte materalen te laten maken en gun je kleding of apparaat nog een tweede leven.

Zie voor datade site van de bibliotheek in het tabblad Links

 _______________________________________________________________________________________________________________

Vandaag is in Bibliotheek Reuver de Gameclub Reuver van start gegaan. Noah en de andere clubleden, Kyran, Sjuul en Tijn, hebben hun laptop, Ipad en tablet meegenomen naar de bibliotheek om te gamen. Noah heeft samen met het Kernoverleg Reuver het initiatief hiervoor genomen. Natuurlijk staat Bibliotheek Reuver open voor zulke positieve activiteiten.

Het begin is gemaakt. Veel succes!!!!!!!!

 29595355 1574035536027395 6839051566190634006 n

_______________________________________________________________________________________________________________ 

Met Sinterklaas op de bank

Beste kindertjes ,opa’s oma’s , paps en mams, wat heeft Sinterklaas en Pietelientje enorm genoten van jullie bezoekjes in de passage “samen op de bank met Sint en Piet.

Knuffels ,dansjes en wat hebben wij vaak gezellig met iedereen mogen kletsen. Hartverwarmend en enorm leuk.
Hartstikke bedankt daarvoor, Sinterklaas zijn verjaardag kan niet meer stuk. Geweldig en wat zijn wij vaak op de foto gemogen met groot en klein.
Een iedere die een steentje heeft bijgedragen aan dit leuke initiatief willen we nog eens extra bedanken. Toppie

Groetjes van de Sint en Pietelientje en wie weet tot volgend jaar.

 foto bank

 

__________________________________________________________________________________________

Per 1 januari 2018 wijzigen de openingstijden van Bibliotheek Reuver.

De nieuwe openingstijden worden:

Maandag 13.30 tot 19.30 uur

Dinsdag 10.00 tot 17.30 uur

Woensdag 10.00 tot 17.30 uur

Donderdag 13.30 tot 17.30 uur

Vrijdag 13.30 tot 17.30 uur

Zaterdag 10.00 tot 13.00 uur

Kijk ook op www.debibliotheekmaasenpeel.nl of tel. 077-4741000

__________________________________________________________________________

Op de bank met Sinterklaas

Een praatje maken met Sinterklaas of met Piet op de foto gaan.

Vroeger was daar alle tijd voor, maar in de jachtige hectiek van vandaag komt het er zelden of niet van.

In Reuver is er iets op gevonden.

0001