Piknikke bie de Zusters

In 2015 heeft buurtvereniging de Bloom (Buurt Leeuwen 2) het initiatief genomen voor de organisatie van de Langste Taofel op de Markt in Reuver. Doel was -ter afsluiting van de Week van de Eenzaamheid- mensen een gelegenheid te bieden elkaar te kunnen treffen en contacten te leggen. In 2018 is bij het stoppen van het bestaan van deze buurtvereniging het initiatief van de Langste Taofel overgenomen door Kernoverleg Reuver. 

Omdat zowel in 2018 als 2019 de bezoekersaantallen wat terugliepen, ging het Kernoverleg op zoek naar een meer tot de verbeelding sprekende aanpak voor deze sociale activiteit. Als voorbeeld diende onder andere de picknick in de Kloostertuin ter ere van het afscheid van burgemeester Petra Dassen. Die bleek zeer laagdrempelig en mede daardoor ook heel geslaagd. Een derde event waar naar gekeken werd, was de fairtrade markt die ook een terugloop van bezoekers had. 

Deze drie initiatieven zijn gecombineerd en na alle coronaperikelen is in 2022 de huidige vorm van de picknick ontstaan.

Piknikke bie de Zusters 2023 werd dit jaar op zaterdag 26 augustus georganiseerd. Naast een fantastisch muzikaal programma samengesteld door Puck Berghs, was er voor het eerst ook een gezondheidsmarkt te bezoeken met talloze kraampjes en activiteiten voor jong en oud. Tussen de optredens van Deborah Berg, Double Take en Siscus door draaide Patrick Jacbs heerlijk ouderwetse vinylplaatjes. De jongste bezoekers konden zich uitleven op het springkussen en de Reuverse clown Rob Killaars toverde een lach op ieders gezicht. 

We hebben met z'n allen genoten. Van de muziek, van elkaar, de lekkere hapjes en drankjes -zelf meegebracht of verzorgd door brasserie Effe en Stokerij Veldman- en van het heerlijke weer!

Mede dankzij onze vrijwilligers en die van Bösdael, Gemeente Beesel en Nester.

Poster Piknikke 2023