Pareltjes

In 2020 werd door de gemeente aan de Beeselseweg een recreatieve rustplek voor fietsers en wandelaars aangelegd. Omdat de plek een mooie uitstraling moest krijgen sprak men over een 'Pareltje'.

Kernoverleg Reuver werd door de gemeente gevraagd om op zoek te gaan naar plekken waar dergelijke 'Pareltjes' gerealiseerd zouden kunnen worden. Dit werd enthousiast opgepakt en al snel waren 7 geschikte plekjes geselecteerd. In overleg met de gemeente is besloten om in eerste instantie 3 van deze plekken in te richten als 'Pareltje'.

De eerste plek werd gerealiseerd aan de Oude Veerweg met uitzicht op de Maas en Kessel. De 'oude' picknickbank kreeg een nieuwe bestemming, nml. bij een speellocatie in de Walsberg. Daarvoor in de plaats kwam een robuuste zitbank met daarnaast een fietsenstalling.

Het tweede 'Pareltje' bevindt zich een stukje verderop aan de bosrand nabij de Sint Lambertuskapel. Hier zijn 2 zitbanken met een fietsenstalling geplaatst.

Aan de Beeselseweg tegenover de Mariahoeve (bij de Walsberg) werd het derde 'Pareltje' gerealiseerd. 

Voor de bezoekers zijn bordjes geplaatst met tekst over de omgeving van de 'Pareltjes'. Deze paaltjes zijn voorzien van een QR-code voor meer uitgebreide historische informatie. Met dank aan Loe Giesen (Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal) en Lei Schrijvers (pentekeningen). 

 Project Pareltjes 2023

Over de definitieve aankleding van deze rustplekjes met passende beplanting zal nog nader overleg plaatsvinden met de gemeente.