Project: speeltoestellen PSW

IN 2011 komt tijdens het openbaar gedeelte komt een van de ouders van de pupillen van PSW vragen of Kernoverleg niet iets kan betekenen voor het speelplezier voor deze doelgroep. Vlak naast het gebouw van PSW ligt een speeltuin, maar de toestellen die er staan zijn niet geschikt voor hen. Het zou fijn zijn, als ook zij buiten kunnen genieten van de speeltuin en de begeleiders kortbij een activiteit kunnen doen in de buitenlucht.
Leon Heijmans van ons kernoverleg doet mee in het project. In een werkgroep, samen met PSW, ouders en gemeente wordt gezocht naar geschikte toestellen. Gekozen wordt voor een caroussel, die geschikt is voor rolstoelen en voor een schommel met vogelnest. Er wordt gezocht naar sponsoren om e.e.a. te betalen. Met name de caroussel is erg kostbaar.
Na gedegen voorbereiding komt de speeltuin tot stand en worden buurtgenoten uitgenodigd om de speeltuin feestelijk te openen. De buurt is erg enthousiast over het resultaat en het gezellige feest. Dusdanig dat het feest een jaarlijkse traditie is geworden. Een mooi resultaat!